Yüzme


Adilcevaz Yüzme

Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde hava sıcaklıklarında artış yaşanırken, sıcak havadan bunalan vatandaşlar serinlemek için Van Gölü'ne akın ediyor.


Van Gölü'nün en temiz sahillerini barındıran ilçede, hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyrederken, Akdeniz ve ege kıyılarını aratmayan Van Gölü sahilleri ise, serinlemek isteyen vatandaşlarla dolup taşıyor.


Temiz kumsalları, doğası ve tertemiz suyuyla Van Gölü sahilinde bulunan Adilcevaz, özellikle Siirt, Batman ve Diyarbakır başta olmak üzere çevre il ve ilçelerde sıcaklıklardan bunalan vatandaşların en çok tercih ettiği yerlerin başında geliyor.

İlçeye ülkemizin yanı sıra yurtdışından tatil amaçlı gelen ve sıcakların etkisi ile bunalan vatandaşlar, serinlemek için özellikle 7. kilometre ve Kız taşı civarlarını tercih ediyor.



Adilcevaz Kablolu Sukay Tesisi

Su kayağı tesisimiz Van Gölü üzerinde hayat bulmuştur. Sukay projesi ile vatandaşlarımıza su kayağı sporunu yapma imkânı sunmaktayız. Böyle bir spordur ki her yaş grubundan insanın yapabileceği ve tüm kaslarini çalıştıran bir spordur. Kablolu su kayağı bir iki saat gibi kısa bir sürede ögrenebilir ve bu nedenle yeni başlayanlara da başarı hissini yaşatır.


Doğu Anadolu Bölgesinde İlçemizde tek olan SUKAY Macera, adrenalin ve ekstrem dolu anlar yaşamak isteyenlere büyük bir firsat. Ilçemize il dışından vatandaşlarımızda gelip bu eğlencenin tadına varabilirler. SUKAY tesisimizin diğerlerinden farkı Adilcevaz Kale kalıntısı, Selçuklulardan kalma Ulu Cami’mizin ve 16. Yy’ da Mimar Sinan eseri olan Tugrul Bey Cami’nin tarihi gölgesindedir.


Bir Mistik hava içinde kayma imkani sunulmuştur. Işıklandırılma yapılarak bu macera ve adrenalin dolu anlara artık gece de devam edecek. 540 metre uzunlugunda 5 adet çekici direk ile profesyonel ve amatör sporcularin su kayağı yapmasına imkan sağlayacak şekilde dizayn edilmiş.


Su kayağı yapmak isteyen spor severler için öncelikle giriş kısmında kayıt yaptırıyorsunuz. Daha sonra 1 saatlik seanslara katılabiliyorsunuz. İşlemler tamamlandıktan sonra bay, bayanlar ve türbanli bayanlar için özel kıyafetler bulunmakta .Amatör olanlar için zorunlu tutulan kask ve can yelekleri alındıktan sonra ilk defa deneyecek olanlar için eğitmenimiz 15 dakikalik bir eğitim vererek ne yapılması gerektiğini nasıl durulması gerektiğini ve nasıl denge de durulmasi hakkında bilgi veriyor. Ve artık kendinizden emin olup kendinizi güvende hissettikten sonra macera dolu anlar sizi bekliyor. Eğer SUKAY sırasında düşerseniz bekleyen ekibimiz hemen jetski ile yaniniza gelip sizi jetski ile alıp kıyıya götürüyor.


SUKAY Parkta binilmesi gereken, daha farklı duygular tatmak isteyenler için çesitli spor aletlerimiz mevcuttur. Bunlar; Ringo, Banana,Jetski, Kneeboard ve wakeboard.


Artık eğlenceyi uzakta aramaya gerek yok. Van Gölü’nün sodalı ve şifalı suyu ile yazın serinleme imkanı sunulan plajlarımıza ve SUKAY tesisimize macera ve adrenalin ve dolu anlar yaşamak isteyen tüm herkesi vatanın cennet köşesi olan Adilcevaz ilçemize bekleriz.